30 Nisan 2013 Salı

Kısır

Kısır :)

Her evin olduğu gibi bizim evinde vazgeçilmezidir kısır.her yörede farklı yapılır çok çeşidi vardır biz çiğköfte gibi yoğurmayı tercih ediyoruz.Acılı ekşili ve sıkma yaparak yemeği seviyoruz.Aslında yanında salamura üzüm yaprağı olunca hımmmm şahane olur yanında ayranda olmalı buda benim vazgeçilmezimdir.
işte size Menekşe tarzı kısır

Malzemeler

  • Köftelik bulgur( 4 su bardağı)
  • Biber salçası( 2 çorba kaşığı)
  • Domates salçası (1 çorba kaşığı)
  • Kekik (1 tatlı kaşığı)
  • Nane (1 tatlı kaşığı)
  • Pul biber 1 tatlı kaşığı) 
  • Tuz
  • Kimyon isteğe bağlı
  • Nar ekşisi (3 çorba kaşığı)
  • Kıvırcık marol 
  • Taze soğan 
  • Maydanoz 
  • Dere otu 
  • Limon 
  • Zeytinyağı 
  • Sarımsak( 2 diş)

Yapılış

 Köftelik bulgura 4 su bardağı kaynar suyu dökelim üzerini kapatıp yumuşamasını bekleyelim bulgur yumuşadıktan sonra içine biber salçasını domates salçasını tuzunu ekleyin yoğurun malzemeyi bulgura yedirdikten sonra,sıra baharatları eklemekte baharatları isteğe göre çoğaltıp yada azaltabilirsiniz iyice malzemeyle yoğurduktan sonra. marol,maydanoz, taze soğanı,dere otunu ve sarımsağı ince kıyın kısıra ekleyin limonu nar ekşisini sıvıyağı ekleyin son kez yoğurun
sonrasında avucunuzun içine bir miktar alıp sıkın bu şekilde hepsini sıkın servis tabağına alın süsleyin ben yanında gördüğünüz gibi karışık bir salata tabağı hazırladım

Afiyet Olsun 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder