18 Nisan 2013 Perşembe

Levrek Buğulama


Tavada Fileto Levrek Buğulama


Malzemeler


  • Levrek fileto
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar
  • Kıyılmış taze soğan
  • 1 buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Tane karabiber


Yapılışı


  • Sıvı yağı tavaya alın yeşil biberleri ince  doğrayıp tavaya ekleyin biberler rengini değiştirince.
  • Domatesleri küçük doğrayın ve  tavaya ekleyin 2 dakika kadar malzemeleri kızartın.



  • Bu karışımın üzerine levrek filetoları yerleştirin tuzu serpin tavanın kapağını kapatın 6 dakika kaynattıktan sonra kapağı açıp üzerine rendelenmiş kaşarı  ve bir çorba kaşığı tereyağı nı ve 3 tane tane karabiberi ekleyin kapağı tekrar kapatın 10 dakika daha kaynatın.



  • Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış taze soğanı ekleyin ve sıcak servis yapın.

Yapımı çok kolay ve çok kısa bir süre içerisinde hazır oluyor tadına da doyum olmuyor.Bu arada isteğe göre levrekler pişerken içerisine bir tutam maydanozda ekleyebilirsiniz
Ben balkonumda mini bahçemde yetiştirdiğim taze soğanları kullandım :)
Afiyet olsun herkese 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder