Tavada Fileto Levrek Buğulama
Malzemeler
- Levrek fileto
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- Yarım çay bardağı su
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Rendelenmiş kaşar
- Kıyılmış taze soğan
- 1 buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Tane karabiber
Yapılışı
- Sıvı yağı tavaya alın yeşil biberleri ince doğrayıp tavaya ekleyin biberler rengini değiştirince.
- Domatesleri küçük doğrayın ve tavaya ekleyin 2 dakika kadar malzemeleri kızartın.
- Bu karışımın üzerine levrek filetoları yerleştirin tuzu serpin tavanın kapağını kapatın 6 dakika kaynattıktan sonra kapağı açıp üzerine rendelenmiş kaşarı ve bir çorba kaşığı tereyağı nı ve 3 tane tane karabiberi ekleyin kapağı tekrar kapatın 10 dakika daha kaynatın.
- Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış taze soğanı ekleyin ve sıcak servis yapın.
Yapımı çok kolay ve çok kısa bir süre içerisinde hazır oluyor
tadına da doyum olmuyor.Bu arada isteğe göre levrekler pişerken içerisine bir
tutam maydanozda ekleyebilirsiniz
Ben balkonumda mini bahçemde yetiştirdiğim taze soğanları kullandım :)
Afiyet olsun herkese
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder