23 Nisan 2013 Salı

Madımak Yemeği


Madımak Çorbası    


Malzemeler     

Yarım kg taze Madımak
1 büyük soğan
Yarım kg kuşbaşı et
Yarım su bardağı büyük bulgur     
2 çorba kaşığı salça 
3 çorba kaşığı sıvıyağ  
Su
Tuz

Yapılışı

Madımakları bol suda iyice yıkayalım kumlu olabilir. Tencereye yağı alın üzerine doğranmış Soğanları ekleyin ve  pembeleşince üzerine kuşbaşı doğranmış eti ekleyin 5 dakika kavurduktan sonra salçayı ve suyu ekleyin 20 dakika kaynamaya bırakalım.


Madımağı ekleme zamanı geldi.ayıklanıp bol su ile yıkanmış madımağı tenceremize ekleyelim.
10 dakika daha kaynadıktan sonra bulguruda ekleyelim.10 dakika daha kaynadıktan sonra servise hazır bir tencere dolusu Madımak yemeğimiz yenmek için sizleri masaya bekliyor olucak.
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder