Elbistan Tarhanası
Hiç bahsetmemiştim Elbistan lıyım ben bizim oralarda çok sık yapılır tarhana çorbası çocukluğumun en güzel anılarını hatırlatır bana ayrıca bunu gördüğünüz gibi katıda yerdik biraz serttir ama zevklidir daha sonraları tarhanamızın çerezlik olanınıda yapılmaya başlanmıştır hatta adına Elbistan cipsi diyenlerde var.
Bu haliyle birçok aktarda satılmaktadır. Öncelikle Tarhana bir gece önceden ıslatılmalıdır.
Ertesi gün göründüğü gibi yumuşamiş olacaktır.20 dakika kaynattiktan sonra
Sivi yagi tavaya alıyoruz.Pul biber nane ve reyhan ekliyoruz kızartıyoruz.Çorbamizin üzerine döküp bir taşım kaynattıktan sonra
Sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet olsun.
NOT.Tarhana çorbası kaynarken içerisine bir parça şeker pancarı eklenirse lezzetine lezzet kadar.
tarifiniz şahane bir elbistanlı olarak bilmediğim bir tarifti teşekkürler.
YanıtlaSil