25 Nisan 2013 Perşembe

Elbistan Tarhanası


Elbistan Tarhanası


Hiç bahsetmemiştim Elbistan lıyım ben bizim oralarda çok sık yapılır tarhana çorbası çocukluğumun en güzel anılarını hatırlatır bana ayrıca bunu gördüğünüz gibi katıda yerdik biraz serttir ama zevklidir daha sonraları tarhanamızın çerezlik olanınıda yapılmaya başlanmıştır hatta adına Elbistan cipsi diyenlerde var.

Bu haliyle birçok aktarda satılmaktadır. Öncelikle Tarhana bir gece önceden ıslatılmalıdır.

Ertesi gün göründüğü gibi yumuşamiş olacaktır.20 dakika kaynattiktan sonra  


Sivi yagi tavaya alıyoruz.Pul biber nane ve reyhan ekliyoruz kızartıyoruz.Çorbamizin üzerine döküp bir taşım kaynattıktan sonra 



Sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet olsun.


NOT.Tarhana çorbası kaynarken içerisine bir parça şeker pancarı eklenirse lezzetine lezzet kadar.



1 yorum:

  1. tarifiniz şahane bir elbistanlı olarak bilmediğim bir tarifti teşekkürler.

    YanıtlaSil