21 Nisan 2013 Pazar

Hamur Çorbası

Ev Yapımı Erişte İle Hamur Çorbası Tarifi




Merhaba sizlerle paylaşmak adına hafta sonu Gül annemle beraber Erişte kesmiştik.Eriştenin  adım adım anlatımında sizlere taze kesilmiş erişteden hemen çorba yaptığımızı anlatmıştım.
bugünde çorbamızın tarifini sizlerle paylaşma günüm.

Malzemeler

*Bir çorba kasesi ev yapımı erişte
*1 su bardağı yeşil mercimek 
*1 diş sarımsak
*Su
*Tuz
*Üzeri için kuru nane ve sıvı yağ

Terbiyesi İçin

*1 çorba kasesi yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı un

Yapılışı:

  • Bir tencerede yeşil mercimekleri haşlayalım suyunu süzelim.
  • Başka bir tencereye göz kararı suyumuzu alıp kaynatmaya bırakalım kaynadıktan sonra erişteleri sıcak suya ekleyelim ve 10

 dakika kaynatalım.Yeşil mercimekleri de çorbamıza ekleyelim.
  • Terbiyesini hazırlayalım yoğurdun içerisine yumurta sarısını bir çorba kaşığı un ve bir diş sarımsağı ezip ekleyip karıştıralım.Çorbanın kaynayan suyundan azar azar terbiyemize ekleyelim karıştıralım amacını daha önceki çorba tarifimde anlatmıştım ama yinede belirteyim ( yoğurt kesilmesin top top olmasın diyedir)
  • Terbiyemizi azar azar çorbamıza eklerken kaynayana kadar karıştırmayı unutmayalım.
  • Çorbamız kaynamaya başlayınca...
  • Sosunu hazırlayalım.Yağı tavaya alalım yağ kızarınca içerisine kuru naneyi ekleyelim.
  • Son olarak sosumuzu çorbamızın üzerine dökelim.


hımmm kokusu şahane çocuklarda bu çorbaya bayılıyor.
AFİYET OLSUN 







1 yorum:

  1. canım ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın :)

    YanıtlaSil