17 Nisan 2013 Çarşamba

Biber Salcası Tarifi


Biber Salçası Yapımı




  • Kırmızı biberlerinizi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın

  • Birkaç parçaya bölüp düdüklü tencerenize yerleştirin üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika kadar kaynatın.

  • Kaynayan biberlerinizin fazla suyunu süzün  blender veya robot yardımıyla püre kıvamına getirin.

  • Üzerine tuz ekleyin tekrar 3 dakika daha kaynatın aman dikkat sıçrıyor her yer ve yüzünüz salça olabilir karıştırarak 3 dakika sonunda sıcak olarak kavanozlara doldurun kapaklarını da sıkıca kapatıp  ve ters çevirin bu şekilde 5 saat kadar bekletin ve serin bir yere kaldırın


Not:Acı olmasını istiyorsanız birkaç tanede acı kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
Yapımı çok pratik doğal bir salça elde ediyorsunuz arkadaşlar. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder