Biber Salçası Yapımı
- Kırmızı biberlerinizi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın
- Birkaç parçaya bölüp düdüklü tencerenize yerleştirin üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan biberlerinizin fazla suyunu süzün blender veya robot yardımıyla püre kıvamına getirin.
- Üzerine tuz ekleyin tekrar 3 dakika daha kaynatın aman dikkat sıçrıyor her yer ve yüzünüz salça olabilir karıştırarak 3 dakika sonunda sıcak olarak kavanozlara doldurun kapaklarını da sıkıca kapatıp ve ters çevirin bu şekilde 5 saat kadar bekletin ve serin bir yere kaldırın
Not:Acı olmasını istiyorsanız birkaç tanede acı kırmızı
biber ekleyebilirsiniz.
Yapımı çok pratik doğal bir salça elde ediyorsunuz arkadaşlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder