Toyga Çorbası
Malzemeler
2 su bardağı buğday
2 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için
1 çorba kasesi yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Üzeri için
2 tatlı kaşığı kuru nane
Sıvıyağ
Küçük bir kuru soğan
Yapılışı
Buğday ve
nohutları bir gece önceden ıslatın
tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin
Ve yumuşayana kadar kaynatın.
Büyük bir kaseye yoğurdu,yumurta sarısını ve bir çorba kaşık
unu ekleyip iyice çırpın.
Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kaşık yardımıyla azar
azar yoğurtlu karışıma döküp karıştırın. ve terbiyemizi yavaş bir şekilde
çorbanın içine karıştırarak ekleyin.
Çorbamız kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Üzeri için tavaya sıvı yağı alın küçük doğranmış kuru soğanı
ekleyin pembeleşinceye kadar kızartın naneyi ve tuzu ekleyin.
Çorbamızın üzerine gezdirin.
Önemli not:
Terbiyemize kaynayan çorbanın suyundan azar azar alıp
karıştırıp çorbaya bu şekilde eklememizin nedeni yoğurdun sıcak suya alışmasını
sağlamak ve yoğurdun kesilmesini engellemektir.
Toyga çorbasında nane bol olmalıdır fakat isteğe göre azda
kullanılabilir.
Özellikle kış aylarında çok leziz bir çorbadır Toyga çorbası sıcak servis yapmayı unutmayın
Afiyet olsun şimdiden :)
menekşe hnm tarifleriniz gerçekten çok güzel hepsini yapmaya çalışacağım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil