17 Nisan 2013 Çarşamba

Toyga Çorbası

Toyga Çorbası




Malzemeler


2 su bardağı buğday
2 su bardağı haşlanmış nohut

   Terbiyesi için

1 çorba kasesi yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
       Üzeri için
2 tatlı kaşığı kuru nane
Sıvıyağ
Küçük bir kuru soğan

Yapılışı

     Buğday ve nohutları bir gece önceden ıslatın  tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin
Ve yumuşayana kadar kaynatın.
Büyük bir kaseye yoğurdu,yumurta sarısını ve bir çorba kaşık unu ekleyip iyice çırpın.
Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kaşık yardımıyla azar azar yoğurtlu karışıma döküp karıştırın. ve terbiyemizi yavaş bir şekilde çorbanın içine karıştırarak ekleyin.
Çorbamız kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Üzeri için tavaya sıvı yağı alın küçük doğranmış kuru soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kızartın naneyi ve tuzu ekleyin.
Çorbamızın üzerine gezdirin.

Önemli not:
Terbiyemize kaynayan çorbanın suyundan azar azar alıp karıştırıp çorbaya bu şekilde eklememizin nedeni yoğurdun sıcak suya alışmasını sağlamak ve yoğurdun kesilmesini engellemektir.
Toyga çorbasında nane bol olmalıdır fakat isteğe göre azda kullanılabilir.

Özellikle kış aylarında çok leziz bir çorbadır Toyga çorbası sıcak servis yapmayı unutmayın 
Afiyet olsun şimdiden :)








1 yorum:

  1. menekşe hnm tarifleriniz gerçekten çok güzel hepsini yapmaya çalışacağım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil