Kekik : Etlerde, ızgaralarda, sebzelerde ve balıklarda kullanılır.
Özellikle çorbalarda nane gibi kekik de bol kullanılır.
Karabiber : Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı
vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bütün veya toz durumda kullanmak
mümkündür.
Nane : Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır.
Etlerden koyun ve kuzuya konulur.Ayrıca genellikle salatalarda da kullanılır.
Sumak : Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı
vardır. Kebaplara ve bazı salatalara ekşilik vermek için kullanılır.Ayrıca
dolmalara da ayrı bir lezzet verir.
Defne : Çeşitli balık, et, kümes ve av hayvanlarının etlerinden
yapılan yemeklerde, soslarda ayrıca bazı turşu ve konservelerde kullanılır.
Vanilya: Genellikle evlerde kullanılan vanilya doğal değildir. Marketlerde paketler halinde satılan vanilyalar, bazı işlemlerden geçtikten sonra mutfaklarımıza gelmektedir. Pasta, çikolata, dondurma, şekerleme, kahve, kakao ve kola, likör gibi pek çok ürüne tat katmak için kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder