Malzemeler
- 1 kg tavuk kanat yada but
- 1 corba kaşığı biber salçası
- tuz
- patates
- ve sır sos
Tavukları yıkayın ve geniş bir tabağa alın üzerine sır sosdan bir çorba kaşığı ekleyelim salçayı ve tuzuda ekledikten sonra
patatesleri soyalım ortadan ikiye ayırıp yarım ay şeklinde doğrayalım
fırın tepsisine tavukları alalım boşluklara patatesleri ekleyelim 250 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişmeye bırakalım
Sır sos
Sır sos adı üstünde içinde neler olduğunu kısmen kokusundan tahmin etsemde bana ablam Zeynep tarafından gönderildi Diyarbakır dakı aktarlara özel bir karışım genelde tavuk yemeklerinde kullanılmak üzere hazırlanmış içerisinde bir çok baharat olan enfes bir karışım daha doğrusu tavuk sosu dersek daha doğru olucak sizde Diyarbakırdan temin edebirseniz bir daha vazgeçemiyeceğiniz bir baharat olucaktır fakat bulamayanlar için marketlerde satılan tavuk soslarındanda kullanabilirsiniz.Baharat Diyarbakır dan gelince tabiki bakır bir servis tabağında sunmak hoşuma gitti bakır servis tabağımda Diyarbakır dan Zeynepten tabiki teşekkürler Zeynep abla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder