3 Mayıs 2013 Cuma

Havuçlu Toplar

Malzemeler

  • 1 paket Petibör bisküvi
  • 7 büyük havuç
  • Tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz 
  • 1 su bardağı su



Yapılış

Havuçları yıkayalım rendeleyelim tavaya rendelenmiş havuçları alalım 1 su bardağı şekeri tarçını ve bir bardak suyu da ekleyelim 5 dakika kadar pişirelim havuçlar yumuşayınca rondoda parçaladığımız bisküvileri içine ekleyelim.Dövülmüş cevizide ekleyelim yoğuralım elimizde yuvarlayıp küçük toplar elde ederim ve hindistan cevizi bulayıp servis tabağına alıp buzdolabında soğuyana kadar bekletelim.Üzerlerine süslü kürdanda takabiliriz
Doğum günlerinde ve özel günlerde masanızı renklendirecek enfes toplar hazırladık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder