3 Mayıs 2013 Cuma

Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli


Malzemeler

  • Yarım kg kuru incir
  • Yarım kg toz şeker
  • 2.5 su bardağı su 
  • 5 adet karanfil
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

Tencereye toz şeker ve suyu alalım şerbet kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca doğranmış kuru incirleri içerisine ekleyelim 5 adet karanfili de ekledikten sonra incirler yumuşayıncaya kadar ağır ateşte kaynatalım pişme süresi yaklaşık 30 ile 40 dakika arasındadır.Koyulaşınca içerisine limon suyunu ekleyelim 3 dakika daha kaynatalım ateşten alalım sıcak bir şekilde cam kavanozlara koyalım kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim bu şekilde doğal olarak vakumlanmış oluyor soğuduktan sonra serin bir yerde saklayalım.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder